11:48 PM Եթե ձմերուկի վրա մեծ, դեղին հատված կա, ուրեմն... | |
Բոլորիս ամենասիրելի՝ ձմերուկ վայելելու օրերին ներկայացնում ենք ամենահամեղ ձմերուկն ընտրելու կանոնները: 1.Ըստ չափսի՝ խուսափեք շատ մեծ ձմերուկներից, հավանական է, որ դրանք արհեստական նյութերով են աճեցված: 2.Ըստ ձմերուկի վրայի մեծ դեղին հատվածի՝ ինչքան դեղին է այն, այնքան հասած է ձմերուկը: 3."Թակելով" ձմերուկը՝ ինչքան խորքից է գալիս ձայնը, այնքան հասած է այն, նաև կարելի է երկու կողմից սեղմել ձմերուկը, եթե ներսից ճաքոցի ձայն եք լսում, ուրեմն հասած է: 4.Պոչով. եթե ձմերուկի պոչը դեղին է և չոր, համոզված եղեք, որ շատ լավ հասած ձմերուկ եք ընտրել: Իսկ կանաչ պոչը վկայում է վաղ քաղված ձմերուկի մասին: 5.Բույրով. բնական աճեցված ձմերուկի կեղևը պետք է վառ արտահայտված ձմերուկի բույր ունենա. եթե այն չի բուրում, ուրեմն արհեստական պայմաններում աճեցված ձմերուկ է: | |
|
Total comments: 0 | |